Kupujem slovensko - Reprokolinska

Novo-odprtje Pekarne Krajcar v Črnomlju

Uresničevanje strategije »KUPUJEM SLOVENSKO« v praksi – podpora pri odprtju pekarne Krajcar v Črnomlju

 

29. septembra 2016 smo s ponosom sodelovali pri odprtju Pekarne Krajcar v Črnomlju. Družba  Reprokolinska d.o.o. že od leta 2008 intenzivno podpira nacionalno kampanjo »KUPUJEM SLOVENSKO«. V tem kontekstu podpira razvoj in delovanje lokalnih pekarn, ki uporabljajo slovenske surovine in podpirajo nabavo surovin in izdelkov iz lokalnih okolij. S tem se ohranja delovna mesta na kmetijah in v slovenski živilsko predelovalni industriji. 

Pekarna Krajcar na Kolodvorski cesti 53 v Črnomlju je zelo dober, če ne celo idealen primer takega sodelovanja in podpore. Družba Reprokolinska d.o.o.  se je že v fazi ideje vključila z nasveti in priporočili povezanimi z nabavo opreme, tehnologijo priprave in peke kruha in pekarskih izdelkov. Poleg tega družba Reprokolinska d.o.o. Pekarni Krajcar zagotovila vso tehnološko in praktično pomoč ob odprtju pekarne. Ta je obsegala predajo receptur, sodelovanje demonstracijskega peka pri izdelavi posameznih izdelkov, ki so bili ob otvoritvi prikazani in ponujeni, vključno s tehnološko-komercialno podporo. Med izdelki iz prodajnega programa Reprokolinske so bili posebej pohvaljeni ajdov kruh, koruzni kruh, rženi kruh s semeni, ovseni kruh in pa koruzni rogljiči. Naslednji koraki sodelovanja bodo, poleg zanesljive dobave surovin iz prodajnega programa Reprokolinske d.o.o usmerjeni v pomoč pri usposabljanju novega strokovnega kadra (pekov), uvajanju novih izdelkov tudi s področja slaščičarstva (krofi, buhteljni in krem rezina), seznanjanje z novostmi in neprekinjeno tehnološko in praktično podporo Pekarni Krajcar.

 

Pekarna Krajcar poleg izdelkov iz prodajnega programa Reprokolinske d.o.o. trži tudi izdelke iz domačega, belokranjskega okolja in nudi izvrstne slaščice, zato ji izrekamo vso pohvalo za pogum pri  odločitvi za odprtje nove pekarne, predvsem pa za določitev o podpori lokalnemu okolju in slovenskim izdelkom.