Kupujem slovensko - Reprokolinska

NOVO ! JEČMENOVA ZMES !

Večina ljudi je še vedno presenečenih nad podatkom, da je glavni razlog prehitrega staranja in bolezni v zahodnih državah prekomerna poraba hrane. 

Poleg tega, da se zaradi preveč hrane zredimo, pa s prebavo hkrati tudi obremenimo celo naše telo in povečamo potrebo po energiji. Ker mora telo stalno proizvajati kalorije, to hkrati prinaša še dodatne probleme. 

V vsaki celici našega telesa namreč potrebujemo vitamine, minerale, antioksidante, maščobne kisline in ostale pomembne snovi. Te pomagajo celicam, da se borijo proti škodi, ki nastaja v procesu pridobivanja energije. 

Današnja hrana je izjemno kalorična, hkrati pa v njej primanjkuje ravno teh zdravilnih snovi, ki pomagajo pri obnavljanju celic. To ima resen vpliv na naše zdravje. Povzroča, da smo hkrati prenajedeni in brez najpomembnejših substanc. 

Prednosti ječmena: 
Ječmen je energijsko najbolj učinkovita hrana v naravi in je zelo pomemben za ljudi, ki bi radi dolgo živeli, bili zdravi in izboljšali svoje atletske sposobnosti ter se borijo s težo. 

Ječmen je veliko več kot prehranski dodatek, ki ga kupite v trgovini z zdravo hrano. Je popolna hrana, ki so jo z naravnimi postopki spremenili v super hrano. Tako pripravljen je primeren celo za ljudi, ki so trpeli dolgotrajno pomanjkanje hrane. Zato Združeni narodi ječmen uporabljajo za prehrano na ogroženih področjih, saj je boljši za ohranjanje življenj ljudi kot katera koli druga posamezna hrana. 

V starem Rimu so kašo iz predkaljenega ječmena uporabljali kot hrano za gladiatorje in kot glavno hrano vojakov. Kaljenje je proces s katerim semena spremenimo v polnovredno in lažje prebavljivo hrano. Edinstven proces, v katerem pripravijo seme v stanje tik pred kaljenjem in iz njega naredijo moko, se je najprej uporabljal za hrano za dojenčke, kot zamenjava za materino mleko pri otrocih, ki jih niso mogli dojiti. 

Proces, ki ga uporabljajo pri aktiviranju ječmena, ohrani njegovo encimsko aktivnost, vitamine in minerale. Moko iz predkaljenega ječmena lahko umešamo v katero koli hrano ali pijačo. Predkaljeni ječmen ima kar 400 % večjo energijsko vrednost kot navadni ječmen. Pri uporabi moramo paziti le, da ga ne segrejemo nad 37 stopinj, saj bi s tem uničili dobršen del encimov. 

Predkaljeni ječmen naredi tanek gel na stenah v prebavnem traktu in s tem upočasni prebavo in omogoči največjo absorpcijo hranilnih snovi. Zaradi tega stabilizira stopnjo glukoze v telesu in je primeren kot prehrana za diabetike. 

Ječmen zelo pogosto uporabljalo pri povečanju vzdržljivosti športnikov. Poleg tega pomaga pri uravnavanju holesterola v krvi, zmanjšuje lakoto, izboljša imunski sistem, odstranjuje strupe iz krvi… 

Ima zelo nizek glikemični indeks zato ga lahko uporabljate pri dietah z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. 

Ječmen je bogat je z vodotopnimi topnimi vlakninami in beta-glukani. To pojasnjuje vpliv predkaljenega ječmena na stopnjo holesterola in sladkorja v krvi ter na povečanje imunskega sistema. 

Ste danes že jedli ječmen? 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?