Kupujem slovensko - Reprokolinska
Pekol

Pekol

Maščobni izboljševalec za vse vrste pšeničnega kruha in pekovskega peciva
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je maščobni izboljševalec, ki se uporablja za vse vrste pšeničnega kruha in pekovskega peciva
  • zagotavlja rahlo, prožno sredico, ki se pri rezanju ne drobi
  • daje kruhu prijetno aromo in okus
  • podaljšuje svežino okusa
  • daje skorji izdelka intenzivno barvo
  • izboljšuje reološke lastnosti testa
  • pospešuje fermentacijo in krepi gluten
  • je primeren za vse vrste zamesov
  • se lahko uporablja sam ali v kombinaciji s praškastimi izboljševalci v različnih razmerjih glede na kakovost moke in želene značilnosti izdelka


 

 

 

 

Receptura: Pšenični beli kruh Pšenični polbeli kruh
pšenična moka (tip 500) 100,0 kg  -
pšenična polbeka moka (tip 850) - 100,0 kg
kvas 3,0 kg 3,0 kg
sol 1,8 kg 2,0 kg
Pekol 1,5 kg 2,0 kg
voda* 54,0 l 58,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Beli in polbeli kruh
   
temperatura moke 18 - 20°C
temperatura vode 16 - 18°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 15 - 18 minut 
temperatura testa 27 - 28°C
čas počivanja testa 20 - 30 minut
čas fermetacije v komori 45 - 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke 29 minut (1000g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 619 kcal
  2576 kJ
Beljakovine  
Oglikovi hidrati 54,7 g
Maščobe 45,0 g

 

Doziranje: 1,0 do 3,0 kg / 100kg mode
Rok uporabe: 6 mesecev
Skladiščenje: v suhem prostoru pri temperaturi do 20°C
Pakiranje: transportni karton, neto teža izdelka 20 kg

Sorodni izdelki
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?