Kupujem slovensko - Reprokolinska
Koruzni koncentrat Extra

Koruzni koncentrat Extra

Koncentrat za izdelavo koruznega mešanega kruha in peciva
DODAJ NA SEZNAM

 

 

  • se uporablja za proizvodnjo  koruznega mešanega kruha in peciva z več kot 30% deležem koruzne moke računano na skupno količino moke
  • omogoča pripravo kruha in peciva tipične prijetne arome in okusa
  • sredica pekovskih izdelkov je fina in rahla
  • omogoča pripravo testa po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave koruzne moke
  • kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
  • primeren za linijsko proizvodnjo kruha
  • pri pripravi testa se koncentratu doda pšenično belo moko (tip 500) v razmerju 1:1, kvas in vodo

 


 

 

 

Recepture: Korurzni mešani kruh
   
Koruzna koncentrat Special  50,0 kg
pšenična moka(tip 500) 50,0 kg
kvas 3,0 - 4,0 kg
voda* 60,0 - 65,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Koruzni mešani kruh
   
temperatura koncentrata in moke 18 - 22°C
temperatura vode 12 - 14°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 6 minut
čas mesenja v DK mešalih 12 - 15 minut 
temperatura testa 25 - 26°C
fermetacija v masi 15 - 20 minut
čas fermetacije v komori 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke 26 minut (350g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 322 kcal
  1366 kJ
Beljakovine 12,3 g
Oglikovi hidrati 65,7 g
Maščobe 1,1 g

 

Doziranje: 100 kg / 100 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Domači koruzni koncentrat
Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega kruha
Kora koncentrat
Koncentrat za pripravo pšenično mešanega kruha posebnih oblik z dodanimi zrni in semeni
Domač ajdov koncentrat
Koncentrat za izdelavo rustikalnega ajdovega kruha
Ajdov koncentrat
Koncentrat za izdelavo ajdovega kruha
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih