Koncentrat Erazem
Koncentrat Erazem je koncentrat za izdelavo kruha in peciva s sojinim drobljencem
test-1-96
- je koncentrat za pripravo pšenično mešanega kruha in peciva s sojinim drobljencem
- pekovski izdelki imajo gosto in enakomerno sredico z vidnimi delci zrn in semen
- koncentrat daje izdelkom prijetno polno aromo in okus
- pri izdelavi testa se koncentratu doda pšenično polbelo moko v razmerju 50:50 ali 30:70, kvas, sol in vodo
Receptura: | Kruh s sojinim drobljencem |
Koncentrat Erazem | 50,0 kg |
pšenična moka(tip 850) | 50,0 kg |
kvas | 2,5 kg |
voda* | pribl. 60 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke
Tehnološki parametri: | Kruh |
temperatura koncentrata in moke | 24°C |
temperatura vode | 12°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 3 + 6 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 20 minut |
temperatura testa | 26 - 28°C |
čas fermetacije v komori | 50 - 60 minut |
temperatura peči | 220 - 230°C |
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) | 23 -25 minut (0,36 kg) |
Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | kcal |
kJ | |
Beljakovine | g |
Oglikovi hidrati | g |
Maščobe | g |
Vlaknine | g |
Doziranje: 50 kg/50 kg ali 30 kg/70 kg polbele moke (tip 850)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg