Kupujem slovensko - Reprokolinska
Koncentrat Prima

Koncentrat Prima

Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s semeni
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je koncentrat za pripravo pšenično mešanega kruha in peciva s semeni.
  • pekovski izdelki imajo rahlo sredico z vidnimi delci zrn in semen
  • koncentrat daje izdelkom prijetno polno in rahlo kiselkasto aromo.
  • zagotavlja zames testa, ki se lepo oblikuje ročno in strojno.
  • pri pripravi se kncentratu doda pšenična bela moka (tip 500) v razmerju 1:2, kvas in voda.
  • Ne vsebuje alergenov, razen glutena


 

 

 

Receptura: Kruh ali pecivo s semeni
   
Koncentrat Prima 33,3 kg
pšenična moka(tip 500) 66,7 kg
kvas 2 kg
voda* pribl. 60 -65 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke 

 

Tehnološki parametri: Kruh
   
temperatura koncentrata in moke 24°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 minut 
temperatura testa 26 - 28°C
fermetacija v masi 60 minut
čas fermetacije v komori 40 - 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) 14 -16 minut (odvisno od velikosti izdelka)

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost kcal
  kJ
Beljakovine  g
Oglikovi hidrati  g
Maščobe  g
Vlaknine  g

 

Doziranje: 50 kg / 100 kg polbele moke (tip 850)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Sojin koncentrat
Koncentrat za izdelavo sojinega kruha in peciva BREZ ADITIVOV
Ajdov koncentrat
Koncentrat za izdelavo ajdovega kruha
Koncentrat Erazem
Koncentrat Erazem je koncentrat za izdelavo kruha in peciva s sojinim drobljencem
Koruzni koncentrat Extra
Koncentrat za izdelavo koruznega mešanega kruha in peciva