Kupujem slovensko - Reprokolinska
Koruzno - rženi mešani koncentrat

Koruzno - rženi mešani koncentrat

Koncentrat za izdelavo koruzno - rženega mešanega kruha in peciva
DODAJ NA SEZNAM

 

 

  • se uporablja za proizvodnjo koruzno -rženega mešanega kruha in peciva z 30% deležem koruzne moke računano na skupno količino moke
  • omogoča pripravo kruha in peciva tipične prijetne arome in okusa
  • sredica pekovskih izdelkov je fina in rahla
  • omogoča pripravo testa po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave koruzne moke
  • kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
  • pri pripravi testa se koncentratu doda pšenično belo moko (tip 500) v razmerju 1:1, kvas in vodo

 


 

 

 

Recepture: Koruzno - rženi mešani kruh
   
Koruzno - rženi mešani koncentrat 50,0 kg
pšenična moka(tip 500) 50,0 kg
kvas 2,0 - 3,0 kg
voda* 65,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Koruzno - rženi mešani kruh
   
temperatura koncentrata in moke 18 - 22°C
temperatura vode 12 - 14°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 12 - 15 minut 
temperatura testa 24 - 26°C
fermetacija v masi 60 minut
čas fermetacije v komori 35 - 40 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke 30 minut (550g)

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost  
   
Beljakovine g
Oglikovi hidrati g
Maščobe g

 

Doziranje: 100 kg / 100 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
RUSTI S KURKUMO  KONC.50%
Koncentrat za izdelavo rustikalnega peciva s kurkumo
Sojin koncentrat
Koncentrat za izdelavo sojinega kruha in peciva BREZ ADITIVOV
Panicel
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva z dodanimi beljakovinami in vlakninami (pšenični otrobi)
Večsemenski koncentrat
koncentrat za izdelavo kruha in p eciva s semeni
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?