Ajdov koncentrat
Koncentrat za izdelavo ajdovega kruha
- je namenjen za proizvodnjo ajdovega mešanega kruha in peciva
- omogoča pripravo kruha in peciva tipične prijetne arome in okusa
- sredica pekovskih izdelkov je rahla in fina
- omogoča izdelavo kruha in peciva po direktnem postopku brez predhodne termučne obdelave
- kruh se lahko peče prosto ali v modelih
- pri pripravi testa se koncentratu doda pšenična bela moka (tip 500) v razmerju 1:1, kvas in voda
Recepture: | |
Ajdov koncentrat | 50,0 kg |
pšenična moka(tip 500) | 50,0 kg |
kvas | 3,0 - 4,0 kg |
voda* | cca 65 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | Kruh |
temperatura koncentrata in moke | 18 - 22°C |
temperatura vode | 18 - 20°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 6 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 10 -12 minut |
temperatura testa | 26 - 28°C |
fermetacija v masi | 15 - 20 minut |
čas fermetacije v komori | 50 minut |
temperatura peči | 240 - 210°C |
čas peke | 24 minut (odvisno od velikosti izdelka) |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | kcal |
kJ | |
Beljakovine | g |
Oglikovi hidrati | g |
Maščobe | g |
Vlaknine | g |
Doziranje: 50 kg / 50 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg
Sorodni izdelki
Koncentrat za izdelavo rustikalnega pšenično-rženega peciva s kurkumo
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva z dodanimi beljakovinami in vlakninami (pšenični otrobi)