Kora koncentrat
Koncentrat za pripravo pšenično mešanega kruha posebnih oblik z dodanimi zrni in semeni
test-1-96
- je koncentrat za pripravo pšenično mešanega kruha posebnih oblik z dodanimi delci zrn in semeni.
- kruh in pecivo imajo temno sredico z vidnimi delci zrn in semen.
- koncentrat daje izdelkom prijetno polno in rahlo kiselkasto aromo.
- kruh vsebuje min 4% semen računano na skupno količino moke.
- zagotavlja zames testa, ki se lepo oblikuje ročno in strojno.
- pri pripravi se kncentratu doda pšenična bela moka (tip 500) v razmerju 1:2, kvas in voda.
Receptura: | Kruh ali pecivo s semeni |
Kora koncentrat | 33,3 kg |
pšenična moka(tip 500) | 66,7 kg |
kvas | 2-3 kg |
voda* | pribl. 60 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke
Tehnološki parametri: | Kruh |
temperatura koncentrata in moke | 24°C |
temperatura vode | 12°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 8 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 16 minut |
temperatura testa | 28 - 30°C |
fermetacija v masi | 30 minut |
čas fermetacije v komori | 40 - 50 minut |
temperatura peči | 230 - 240°C |
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) | 25 minut |
Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 325 kcal |
1371 kJ | |
Beljakovine | 12,2 g |
Oglikovi hidrati | 52 g |
Maščobe | 7,6 g |
Vlaknine | 12,7 g |
Doziranje: 50 kg / 100 kg polbele moke (tip 850)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg