Koruzni koncentrat Special
Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva
test-1-96
- se uporablja za proizvodnjo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva z več kot 30% deležem koruzne moke računano na skupno količino moke
- omogoča pripravo kruha in peciva tipične prijetne arome in okusa
- sredica pekovskih izdelkov je fina in rahla
- omogoča pripravo testa po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave koruzne moke
- kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
- pri pripravi testa se koncentratu doda pšenično belo moko (tip 500) v razmerju 1:1, kvas in vodo
Recepture: | Korurzni mešani kruh |
Koruzna koncentrat Special | 50,0 kg |
pšenična moka(tip 500) | 50,0 kg |
kvas | 3,0 - 4,0 kg |
voda* | 60,0 - 65,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | Koruzni mešani kruh |
temperatura koncentrata in moke | 18 - 22°C |
temperatura vode | 12 - 14°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 7 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 12 - 15 minut |
temperatura testa | 26 - 27°C |
fermetacija v masi | 15 - 20 minut |
čas fermetacije v komori | 50 minut |
temperatura peči | 230 - 240°C |
čas peke | 24 minut (350g) |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 310 kcal |
1316 kJ | |
Beljakovine | 13,4 g |
Oglikovi hidrati | 61,9 g |
Maščobe | 1,0 g |
Doziranje: 100 kg / 100 kg pšenične moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg