- Je koncentrat, namenjen predvsem za proizodnjo "korenin", lahko pa ga uporabimo tudi za druge vrste kruha in peciva iz mehkejšega testa
- daje izdelkom tipično barvo in okus
- daje skorji izdelkov lepo barvo ter hrustljavost
- daje izdelkom tipično, neenakomerno in večjo poravost sredice
- zmanjšuje vpliv nihanja kakovostii moke
- je posebno primeren za mehkejši zames testa
Receptura: | |
pšenična moka(tip 500) | 100,0 kg |
kvas | 1,8 kg |
Rut-In | 15,0 kg |
voda* | 73 - 75 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke
Tehnološki parametri: | "korenine" |
temperatura moke | 20°C |
temperatura vode | 10°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 18 minut |
temperatura testa | 24°C |
fermetacija v masi | 60 minut |
deljenje in oblikovanje | 550 g; zavijanje |
čas fermetacije v komori | 20 minut |
temperatura peči | 230 - 235°C |
čas peke | 35 minut |
Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni tehnološki opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 273 kcal |
1161 kJ | |
Beljakovine | 24,0 g |
Oglikovi hidrati | 41,8 g |
Maščobe | 1,1 g |
Doziranje: 15 kg / 100 kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg