Kupujem slovensko - Reprokolinska
Panicel

Panicel

Koncentrat za izdelavo kruha in peciva z dodanimi beljakovinami in vlakninami (pšenični otrobi)
DODAJ NA SEZNAM

 

  • Je koncentrat, ki se uporablja za izdelavo kruha in peciva z dodanimi blejakovinami in vlakninami (pšenični otrobi)
  • kruh pripravljen iz PANICELA (po predlagani recepturi) vsebuje 14% skupnih pšeničnih in sojinih beljakovin in min. 4 g vlaknin računano na 100 g izdelka oz 7% pšeničnih otrobov glede na količlino uporabljene moke
  • kruh ima rahlo sredico z vidnimi delčki otrobov, velik volumen, prijeten in tipičen okus
  • zaradi visoke vsebnosti vode se kruh pri rezanju ne dropi in ostane svež več dniž
  • omogoča zames testa, ki se lepo oblikuje ročno ali strojno
  • kruh lahko pečemo prosto ali v modeluh

 


 

 

 

Receptura:  
   
pšenična moka(tip 500) 58,0 kg
kvas 3,0 kg
Panicel 42,0 kg
voda* 80,0 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja pšenične moke 

 

Tehnološki parametri: Kruh
   
temperatura moke 20°C
temperatura vode 9°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 - 20 minut 
temperatura testa 25°C
fermetacija v masi 15 minut
čas fermetacije v komori 45 - 50 minut
temperatura peči 210 - 230°C
čas peke* (odvisno od teže izdelka) 15 - 28 minut

*Priporočamo da se 5-10 minut pred koncem peke odpre loputa peči z namenom, da se doseže optimalna debelina skorje

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni tehnološki opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 294 kcal
  1244 kJ
Beljakovine 46,5 g
Oglikovi hidrati 20,8 g
Maščobe 2,7 g

 


Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Rubin T koncentrat
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva s semeni
Koruzni koncentrat Extra
Koncentrat za izdelavo koruznega mešanega kruha in peciva
Rut-in
Koncentrat za izdelavo "korenin"
Sojin koncentrat
Koncentrat za izdelavo sojinega kruha in peciva BREZ ADITIVOV
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?