Kupujem slovensko - Reprokolinska
Frizin

Frizin

Izboljševalec za pekovske izdelke iz hitro zamrznjenega testa
DODAJ NA SEZNAM

 

 

 

  • je učinkovit izboljševalec, namenjen za proizvodnjo hitro zamrznjenega testa.
  • se lahko uporablja tudi pri proizvodnji izdelkov iz zamrznjenega fermentiranega kvašeno listnatega testa.
  • izboljšuje strukturo glutenske mreže in omogoča boljše zadrževanje plinov
  • omogoča boljši dvig testa v peči
  • izboljšuje okus in aromo izdelkov
  • daje skorji izdelkov lepo barvo ter primerno hrustljavost
  • pri zamesu povečuje vpijanje vode
  • zagotavlja primerno suhost testa za strojno obdelavo.


 

 

Recepture: Belo pecivo
   
pšenična bela moka (T 500) 100 kg
kvas 3-4 kg
sol 1,8 kg
margarina 2 kg
FRIZIN 3 kg
voda* 52-56 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke ter želene čvrstosti testa

Tehnološki parametri:

 

čas mesenja v spiralnih mešalih 2 + 8 minut
temperatura testa 27°C
čas počivanja hlebčkov pred deljenjem 10 minut
čas fermentacije oblik. testa v komori 30 - 35°C
sred. temp. izd. po hitrm zamrzovanju* -12 do -7 °C
temp. skladiščenja zamrznjenih izdelkov -20 do -18°C

*središčna temperatura izdelkov po hitrm hlaenju je odvisna od temperature v pakirnem prostoru.

 

Peka na prodajnem mestu (konvektomat)

 

Faza temperatura čas(min:sec) para loputa ventilator(0-4)
1 135°C 6:0 0,3 l zaprta 0
2 140°C 1:30 0,3 l zaprta 0
3 190°C 1:30 0,2 l zaprta 4
4 215°C 15:0 0,2 l zaprta 4
5 165°C 2:0 0,0 l odprta 4

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

   
temperatura moke 20°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2+8 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 minut
temperatura testa 24-25 °C
obdelava testa metoda 4 koščkv, "twist" ali metoda 10 koščkov
čas fermentacije v komori 60 minut
temperatura peči 230 °C
čas peke 30 minut

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 334 kcal
  1407 kJ
Beljakovine

19,2 g

Oglikovi hidrati 42,4 g
Maščobe 9,7 g

Doziranje: 2-3 kg/100 kg moke
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Izboljševalec za lepinje
Izboljševalec za izdelavo lepinj, ciabatt in »korenin«
Ajda Teo
Termično obdelana ajdova moka
Volumin  Maxi
Izboljševalec za pekovsko pecivo in kruh
Vitin Extra
Izboljševalec za pšenično belo pecivo in pšenični beli kruh