Kolin
Izboljševalec za pšenične kruhe "naših babic"
- je izboljševalec, namenjen za proizvodnjo kruha iz pšenične bele in polbele moke
- povečuje volumen izdelkov
- daje izgled domačega kruha
- daje izdelkom večjo poravost sredice
- daje skorji izdelkov lepo barvo ter hrustljavost
- zmanjšuje vpliv nihanja kakovosti moke
- kruh se lahko peče prosto ali v modelih
- izboljševalec NE VSEBUJE EMULGATORJA
Receptura: | Pšenični beli kruh |
pšenična moka(tip 500) | 100,00 kg |
kvas | 3,5 - 4,0 kg |
sol | 2,0 kg |
Kolin | 2,0 kg |
voda* | 58,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | Beli kruh |
temperatura moke | 20°C |
temperatura vode | 12°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 10 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 15 - 18 minut |
temperatura testa | 26°C |
čas počivanja testa | 30 minut |
čas fermetacije v komori | 40 minut |
temperatura peči | 220 - 230°C |
čas peke | 35 minut (1000g) |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 322 kcal |
1368 kJ | |
Beljakovine | 11,6g |
Oglikovi hidrati | 65,8 g |
Maščobe | 1,4 g |
Doziranje: 2,0 kg / 100kg mode
Rok uporabe: 18 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg
Sorodni izdelki