VITA Rž
Koncentrat za izdelavo rženega mešanega kruha in peciva BREZ ADITIVOV.
- Je koncentrat, ki se uporablja za proizvodnjo rženega kruha in peciva
- omogoča enostavno pripravo kruha in peciva tipične prijetne arome in okusa
- sredica pekovskih izdelkov je sočna
- hlebček je nizek in ima izredno dobro svežino
Receptura: | Kruh ali pecivo |
VITA RŽ | 60 kg |
pšenična moka(tip 500) | 40 kg |
kvas | do 3,0 kg |
voda* | pril. 68 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | Kruh |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 5 + 5 m |
temperatura testa | 26 -27°C |
fermetacija v masi (I) | 30 minut |
končna fermentacija v komori | pribl. 45 minut |
temperatura peči (etažna peč) | 230 - 245°C |
čas peke | probl. 30 minut |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 322 kcal |
1361 kJ | |
Beljakovine | 8,4 g |
Oglikovi hidrati | 64,7 g |
Maščobe | 1,5 g |
Doziranje: Na 60 kg konc./40 kg pš .bele/polbele moke
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg