Kupujem slovensko - Reprokolinska
VITA Proso

VITA Proso

Koncentrat za izdelavo prosenega kruha in peciva BREZ ADITIVOV.
DODAJ NA SEZNAM

 

  • Je koncentrat, ki se uporablja za proizvodnjo prosenega kruha in peciva 
  • omogoča enostavno pripravo kruha in peciva tipične prijetne arome in okusa
  • sredica pekovskih izdelkov je sočna
  • hlebček je nizek in ima izredno dobro svežino


 

 

 

Receptura: Kruh ali pecivo
   
VITA PROSO 60 kg
pšenična moka(tip 500) 40 kg
kvas do 2,5 kg
voda* pril. 60 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke 

 

Tehnološki parametri: Kruh
   
čas mesenja v spiralnih mešalih 5 + 5 m
temperatura testa 26 -27°C
fermetacija v masi (I) 30 minut
končna fermentacija v komori pribl. 45 minut
temperatura peči (etažna peč) 230 - 245°C
čas peke probl. 30 minut

Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni opremi.

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 370 kcal
  1559 kJ
Beljakovine 14,3 g
Oglikovi hidrati 55,0 g
Maščobe 9,5 g

 

Doziranje:  Na 60 kg konc./40 kg pš .bele moke 
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

Sorodni izdelki
Vita integrale
Koncentrat za izdelavo kruha in peciva iz pšenične polnozrnate moke BREZ ADITIVOV
Vita Buča
Koncentrat za izdelavo pš.mešanega kruha in peciva z dodatkom bučnih semen BREZ ADITIVOV
Vita pira
Gotova zmes za kruh in pecivo iz polnozrnate pirine moke BREZ ADITIVOV
Vita domača ajda
Koncentrat za izdelavo rustikalnega ajdovega mešanega kruha BREZ ADITIVOV