Vita planinc
Gotova zmes za izdelavo koruzno pirinega mešange kruha BREZ ADITIVOV
test-1-96
- VITA PLANINC
- se uporablja za proizvodnjo koruzno pirinega mešanega kruha.
VITA PLANINC - - omogoča pripravo kruha z izrazito aromo in okusom
- sredica pekovskih izdelkov ima rumeno - sivkasto barvo in fino strukturo - VITA PLANINC
- omogoča pripravo testa po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave koruzne moke
- kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
- pri pripravi testa se gotovi zmesi doda samo kvas in vodo
Receptura: | |
kvas | 2,0 kg |
VITA PLANINC | 100,0 kg |
voda* | 70,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | |
temperatura moke | 24°C |
temperatura vode | 12-14°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 5 +5 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 15 minut |
temperatura testa | 25 -26 °C |
čas počivanja testa Pri oblikovanju paziš, da se« šlus »ne zapre, položiš ga na pomokano desko s »šlusom« navzdol, kruh »potlačiš«, nato ga daš na pladnje s »šlusom« navzgor |
60 minut |
čas fermetacije v komori |
30-40 minut(38°C 60%) |
temperatura peči | 225-230°C |
čas peke (na začetku daš pol manj »švela« kot običajno, po 2 minutah, odpreš vrata in spustiš paro) | 40 minut (570g) |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.
Doziranje: Zmesi dodaš samo kvas in vodo.
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg