Vita domača koruza
Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega mešanega kruha BREZ ADITIVOV
- VITA DOMAČA KORUZA
- se uporablja za proizvodnjo rustikalnega koruznega mešanega kruha z 90 % deležem ajdove moke računano na skupno količino moke)
VITA DOMAČA KORUZA - - omogoča pripravo kruha z izrazito aromo in okusom po koruzi
- sredica pekovskih izdelkov ima močno rumeno barvo in fino strukturo - VITA DOMAČA KORUZA
- omogoča pripravo testa po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave koruzne moke
- kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
- pri pripravi testa se koncentratu doda pšenično belo moko (tip 500) v razmerju 60 : 40 , kvas in vodo
Receptura: | |
pšenična moka(tip 500) | 40,00 kg |
kvas | 2,0 kg |
olje | 4 |
VITA DOMAČA KORUZA | 60,0 kg |
voda* | 70,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | |
temperatura moke | 18-22°C |
temperatura vode | 12-14°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 8 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 12-15 minut |
temperatura testa | 26 °C |
čas počivanja testa Pri oblikovanju paziš, da se« šlus »ne zapre, položiš ga na pomokano desko s »šlusom« navzdol, kruh »potlačiš«, nato ga daš na pladnje s »šlusom« navzgor |
60 minut |
čas fermetacije v komori |
45 minut(38°C 60%) |
temperatura peči | 215°C |
čas peke (na začetku daš pol manj »švela« kot običajno, po 2 minutah, odpreš vrata in spustiš paro) | 60 minut (350g) |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.
Doziranje: 100 kg / 66,6 kg pšenične bele moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg