Vita pira
Gotova zmes za kruh in pecivo iz polnozrnate pirine moke BREZ ADITIVOV
test-1-96
- VITA PIRA
- je gotova zmes, ki se uporablja za proizvodnjo kruha in peciva iz pirine moke
- VITA PIRA
- daje pirinim pekovskim izdelkom tipičen izgled, prijeten okus in aromo
- pekovski izdelki imajo primerno rahlo sredico z vidnimi delci pirinih otrobov
- VITA PIRA
- s svojo sestavo omogoča primerno kakovost izdelkov
- kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
Receptura: | |
kvas | 2,5 kg |
VITA PIRA | 100,0 kg |
voda* | 60,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 8 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 15-18 minut |
temperatura testa | 24 - 26°C |
čas počivanja testa | 25-30 minut |
čas fermetacije v komori | 50 min |
temperatura peči | 230 - 240°C |
čas peke | 24 minut |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.
Doziranje: VITI PIRI je pri zamesu testa potrebno dodati le kvas in vodo
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenskim vložkom, neto teža 25 kg