Vita koruza
Koncentrat za izdelavo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva BREZ ADITIVOV
- VITA KORUZA
- se uporablja za proizvodnjo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva z več kot 30 % deležem koruzne moke računano na skupno količino moke
- VITA KORUZA
- omogoča pripravo kruha in peciva tipične prijetne arome in okusa
- sredica pekovskih izdelkov je fina in rahla
- VITA KORUZA
- omogoča pripravo testa po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave koruzne moke
- kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
- pri pripravi testa se koncentratu doda pšenično belo moko (tip 500) v razmerju 1 : 1, kvas in vodo
Receptura: | |
pšenična moka(tip 500) | 50,00 kg |
kvas | 2,5 kg |
VITA KORUZA | 50,0 kg |
voda* | 60 - 65 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | |
temperatura moke | 18-22°C |
temperatura vode | 12-14°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 7 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 12-15 minut |
temperatura testa | 26 - 27°C |
čas počivanja testa | 40 - 50 minut |
čas fermetacije v komori | 50 minut |
temperatura peči | 230 - 240°C |
čas peke | 24 minut |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.
Doziranje: 100 kg / 100 kg pšenične bele moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg