Vita domači
Koncentrat za izdelavo domačega kruha in peciva BREZ ADITIVOV
test-1-96
- VITA DOMAČI
- je namenjen za proizvodnjo domačega kruha in peciva brez aditivov,
- VITA DOMAČI
- kruh pečemo prosto
- ima izgled starega domačega kruha - VITA DOMAČI
- pri pripravi testa se koncentratu doda pšenična bela moka (tip 500) v razmerju 1 : 1, kvas in voda
Receptura: | |
pšenična moka(tip 500) | 500,00 kg |
kvas | 2,5 kg |
VITA DOMAČI | 50,0 kg |
voda* | 70,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | |
temperatura moke | 24°C |
temperatura vode | 12°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 8 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 18 minut |
temperatura testa | 26 - 28°C |
čas počivanja testa | 40 - 50 minut |
čas fermetacije v komori | 1 ura |
temperatura peči | 230 - 240°C |
čas peke | 30 minut |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.
Doziranje: 50 kg / 50 kg pšenične bele moke (tip 500)
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenskim vložkom, neto teža 25 kg