Vita ajda
Koncentrat za izdelavo ajdovega mešanega kruha in peciva BREZ ADITIVOV
test-1-96
- VITA AJDA
- je koncentrat, ki se uporablja za proizvodnjo ajdovega mešanega kruha in peciva z več kot 35 % deležem ajdove moke računano na skupno količino moke
- VITA AJDA
- omogoča pripravo kruha in peciva tipične prijetne arome in okusa
- sredica pekovskih izdelkov je fina in rahla
- VITA AJDA
- omogoča pripravo testa po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave ajdove moke
- kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
- pri pripravi testa se koncentratu doda pšenična bela moka (tip 500) v razmerju 1 : 1, kvas in vodo
Receptura: | |
pšenična moka(tip 500) | 50,00 kg |
kvas | 3 -4 kg |
VITA AJDA | 50,0 kg |
voda* | 65,0 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri: | |
temperatura moke | 18-22°C |
temperatura vode | 18-22°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 6 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 10-12 minut |
temperatura testa | 26 - 28°C |
čas počivanja testa | 15 - 20 minut |
čas fermetacije v komori | 50 min |
temperatura peči | 240 - 210°C |
čas peke | 24 minut |
Navedena receptura in tehnološki postopki so zgolj okvirni. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni tehnološki opremi.
Doziranje: 100 kg / 100 kg
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru