Zmes za pirine krofe
Gotova zmes za izdelavo pirinih krofov
test-1-96
- je primerna za izdelavo vseh vrst pirinih krofov in buhteljnov
Recepture:
ZMES ZA PIRINE KROFE 100,0 kg
kvas | 3,0-4,0 kg |
rum | 2,0 kg |
voda* | 44,0 kg |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri:
čas mesenja v spiralnih mešalih | 4 + 6 minut |
temperatura testa | 27°C |
fermentacija v masi | 5 - 10 minut |
Oblikovanje | 60 g ali 80-90 g |
čas fermentacije v komori | 60 - 90 minut |
temperatura olja | cca. 175°C |
čas cvrenja | 5 + 3 min |
Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.
Rok uporabe: 6 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg