Kupujem slovensko - Reprokolinska
Koruzna zmes Extra

Koruzna zmes Extra

Gotova zmes za izdelavo koruznega mešanega kruha in peciva z min. 30% deležem koruzne moke
DODAJ NA SEZNAM

 

  • se uporablja za proizvodnjo koruznega mešanega kruha in peciva z min. 30 % deležem koruzne moke
  • omogoča pripravo kruha in peciva tipičnega videza, arome in okusa 
  • sredica pekovskih izdelkov je lepo rumena, 
  • omogoča izdelavo kruha in peciva po direktnem postopku brez predhodne termične obdelave koruzne moke
  • kruh se lahko peče prosto ali v modelih
  • primerna tudi za linijsko proizvodnjo kruha 


 

 

Receptura:  
Koruzna zmes Special 100 kg
kvas 3 - 4 kg
voda* pribl. 60 - 65 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke

Tehnološki parametri:

 

temperatura gotove zmesi 18 - 22°C
temperatura vode 12 -  14°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2+ 6 minut
čas mesenja v DK mešalih 12 -15 minut
temperatura testa 25 - 26 °C
fermentacija v masi 15 - 20 minut
čas fermentacije v komori 50 minut
temperatura peči 230 - 240°C
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) 26 minut (350 g)

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

 

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 323 kcal
  1368 kJ
Beljakovine 13,0 g
Oglikovi hidrati 65,1 g
Maščobe 1,1 g


Doziranje: gotovi zmesi je pri zamesu testa potrebno dodati le kvas in vodo

 

 

Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Integrin
Gotova zmes za kruh in pecivo iz polnozrnate pšenične moke
Pirina zmes
Gotova zmes za kruh in pecivo iz pirine moke
Koruzna zmes Special
Gotova zmes za izdelavo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva z min. 30% deležem koruzne moke
Koruzna zmes Klasik
Gotova zmes za izdelavo koruznega mešanega kruha in peciva z min. 30% deležem koruzne moke