Kupujem slovensko - Reprokolinska
Ajdova zmes

Ajdova zmes

Gotova zmes za izdelavo ajdovega mešanega kruha in peciva z min. 30% deležem ajdove moke
DODAJ NA SEZNAM

 

  • se uporablja za proizvodnjo mešanega ajdovega kruha in peciva z min. 30 % deležem ajdove moke
  • omogoča pripravo kruha in peciva tipičnega videza, arome in okusa
  • sredica pekovskih izdelkov je rahla in fina 
  • omogoča izdelavo kruha in peciva po direktnem postopku brez predhodnega poparjenja ajdove moke
  • kruh se lahko peče prosto ali v modelih


 

 

 

Recepture:

 
Ajdova zmes 100 kg
kvas 3 - 4 kg
voda* pribl. 60 - 65 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke

Tehnološki parametri:

 

temperatura gotove zmesi 18 - 22°C
temperatura vode 18-  20°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2+ 6 minut
čas mesenja v DK mešalih 10 -12 minut
temperatura testa 26 - 28 °C
fermentacija v masi 15-20 minut
čas fermentacije v komori 50 minut
temperatura peči 240 - 210°C
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) 24 minut (350 g)

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.

 

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 333 kcal
  1412 kJ
Beljakovine 14,0 g
Oglikovi hidrati 65,0g
Maščobe 1,9 g


Doziranje: gotovi zmesi je pri zamesu testa potrebno dodati le kvas in vodo

 

 

Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Integrin
Gotova zmes za kruh in pecivo iz polnozrnate pšenične moke
Ovsena zmes
Gotova zmes za izdelavo ovsenega kruha in peciva z min. 45% deležem ovsene moke
Julin D
Gotova zmes za pripravo kruha in peciva s semeni
Julin K
Gotova zmes za pripravo kruhain peciva s semeni
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?