Integrin
Gotova zmes za kruh in pecivo iz polnozrnate pšenične moke
test-1-96
- je gotova zmes, ki se uporablja za proizvodnjo kruha in peciva iz polnozrnate pšenične moke
- daje polnozrnatim pekovskim izdelkom tipičen izgled, prijeten okus in aromo
- pekovski izdelki imajo primerno rahlo sredico z vidnimi delci pšeničnih otrobov
- vsebuje veliko balastnih snovi in mineralov ter ima v primerjavi z belim kruhom višjo biološko ter nižjo kalorično vrednost
- kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
Receptura: | |
INTEGRIN | 100 kg |
kvas | 3 – 4 kg |
voda* | pribl 65 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri:
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2 + 9 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 15 - 18 minut |
temperatura testa | 26 - 28°C |
fermentacija v masi | 25 - 30 minut |
čas fermentacije v komori | 50 minut |
temperatura peči | 230 - 240°C |
čas peke | 24 minut (350 g) |
Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi uporabljeni opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 297 kcal |
1261 kJ | |
Beljakovine | 14,0 g |
Oglikovi hidrati | 54,5 g |
Maščobe | 2,6 g |
Doziranje: gotovi zmesi INTEGRIN je pri zamesu testa potrebno dodati le kvas in vodo
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg