Ovsena zmes
Gotova zmes za izdelavo ovsenega kruha in peciva z min. 45% deležem ovsene moke
test-1-96
- je gotova zmes, ki se uporablja za proizvodnjo ovsenega kruha in peciva
- omogoča pripravo kruha in peciva tipične prijetne arome in okusa
- sredica pekovskih izdelkov je fina in rahla
- omogoča izdelavo kruha in peciva po direktnem postopku brez predhodnega poparjanja ovsene moke
- pri pripravi testa se gotovi zmesi doda samo kvas in vodo
- kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
Recepture: | |
Ovsena zmes | 100 kg |
kvas | 3 - 4 kg |
voda* | pribl. 72 l |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri:
temperatura gotove zmesi | 20°C |
temperatura vode | 12 - 14°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2+ 7 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 10 -12 minut |
temperatura testa | 26 - 27 °C |
fermentacija v masi | 15 - 20 minut |
čas fermentacije v komori | 50 minut |
temperatura peči | 230 - 240°C |
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) | 25 minut (350 g) |
Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 354 kcal |
1497 kJ | |
Beljakovine | 15,6 g |
Oglikovi hidrati | 64,2 g |
Maščobe | 3,8 g |
Doziranje: gotovi zmesi je pri zamesu testa potrebno dodati le kvas in vodo
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg