Kupujem slovensko - Reprokolinska
Julin Z

Julin Z

Gotova zmes za pripravo kruha in peciva s semeni
DODAJ NA SEZNAM

 

  • je namenjen za proizvodnjo kruha in peciva z dodanimi zrni in semeni
  • z raznolikostjo semen v pekovskih izdelkih povečuje vsebnost vitaminov, rastlin¬skih maščob, mineralov in beljakovin
  • pekovski izdelki imajo rahlo sredico z vidnimi delčki zrn in semen
  • omogoča zames testa, ki se lepo oblikuje ročno in strojno
  • pri pripravi testa se gotovi zmesi doda samo kvas in vodo


 

 

 

Receptura:  
JULIN Z 100 kg
kvas 3,0 kg
voda* pribl. 58 l

* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke

Tehnološki parametri:

 

temperatura gotove zmesi 24°C
temperatura vode 12°C
čas mesenja v spiralnih mešalih 2+8 minut
čas mesenja v DK mešalih 18 minut
temperatura testa 26 - 28 °C
fermentacija v masi 20-30 minut
čas fermentacije v komori 40 - 50 minut
temperatura peči 230-240°C
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) 14-16 minut

Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.
 

 

Povprečna hranilna vrednost za 100g izdelka
Energijska vrednost 326 kcal
  1383 kJ
Beljakovine 10,3 g
Oglikovi hidrati 65,5 g
Maščobe 2,6 g

 

Doziranje: Julin Z gotovi zmesi je pri zamesu testa potrebno dodati le kvas in vodo

Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg

 

Sorodni izdelki
Pirina zmes
Gotova zmes za kruh in pecivo iz pirine moke
Koruzna zmes Special
Gotova zmes za izdelavo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva z min. 30% deležem koruzne moke
Ovsena zmes
Gotova zmes za izdelavo ovsenega kruha in peciva z min. 45% deležem ovsene moke
Koruzna zmes Extra
Gotova zmes za izdelavo koruznega mešanega kruha in peciva z min. 30% deležem koruzne moke