Julin D
Gotova zmes za pripravo kruha in peciva s semeni
- je namenjen za proizvodnjo kruha in peciva s semeni
- z raznolikostjo žit in semen povečuje hranilno vrednost pekovskih izdelkov
- pekovski izdelki imajo rahlo sredico z vidnimi delčki zrn in semen ter prijetno aromo
- omogoča zames testa, ki se lepo oblikuje ročno in strojno
- kruh lahko pečemo prosto ali v modelih
- kruh vsebuje min. 2 % semen računano na skupno količino moke
Receptura: | |
JULIN D | 100 kg |
kvas | 3,0 kg |
voda* | pribl. 58l kg |
* količina vode je odvisna od moči vpijanja moke
Tehnološki parametri:
temperatura gotove zmesi | 24°C |
temperatura vode | 12°C |
čas mesenja v spiralnih mešalih | 2+8 minut |
čas mesenja v DK mešalih | 18 minut |
temperatura testa | 25-27 °C |
fermentacija v masi | 20-30 minut |
čas fermentacije v komori | 40 - 50 minut |
temperatura peči | 230-240°C |
čas peke (odvisno od velikosti izdelka) | 14-16 minut |
Navedeni tehnološki postopek je zgolj okviren. V proizvodnji ga je potrebno prilagoditi želeni vrsti izdelka in uporabljeni opremi.
Povprečna hranilna vrednost | za 100g izdelka |
Energijska vrednost | 326 kcal |
1383 kJ | |
Beljakovine | 10,3 g |
Oglikovi hidrati | 65,5 g |
Maščobe | 2,6 g |
Doziranje: Julin D gotovi zmesi je pri zamesu testa potrebno dodati le kvas in vodo
Rok uporabe: 12 mesecev
Skladiščenje: v hladnem in suhem prostoru
Pakiranje: papirnate vreče s polietilenski vložkom, neto teža 25 kg
Sorodni izdelki
Gotova zmes za izdelavo ovsenega kruha in peciva z min. 45% deležem ovsene moke
Gotova zmes za izdelavo rustikalnega koruznega mešanega kruha in peciva z min. 30% deležem koruzne moke