Kupujem slovensko - Reprokolinska

Pekarski izboljševalci in dodatki

Uporaba izboljševalcev oz. dodatkov v pekarstvu je pogoj  za konstantno izdelavo kakovostnih pekovskih izdelkov, neodvisno od kakovostnih nihanj surovin pri zamesu, predvsem moke, saj izboljševalci ta nihanja kompenzirajo. Iz tega razloga se izboljševalci v pekarstvu v vsem razvitem svetu redno uporabljajo.

Uporabljajo se za:

  • večjo stabilnost testa med tehnološkim procesom izdelave kruha in peciva,
  • povečanje volumna kruha in peciva,
  • izboljšanje strukture in barve sredice in skorje,
  • podaljšanje svežine kruha in peciva.

 

Izboljsevalci-za-peciva-in-kruhe
Osnovne aktivne sestavine izboljševalcev so emulgatorji, encimi in askorbinska kislina. Poleg njih pa vsebujejo še sojino moko, gluten, različne vrste sladkorjev,  itd.
Izboljsevalci-za-specialne-vrste-kruha-in-peciva
Poleg emulgatorjev, encimov in oksidacijsko redukcijskih sredstev vsebujejo še dodatne sestavine, ki dajejo kruhu ali pecivu karakteristične lastnosti, značilne za izbrano vrsto
Izboljsevalci-za-posebne-tehnologije
V pekarskih izdelkih se uporabljajo predvsem kot sredstva za vezavo vode. Prosta voda je še posebej nezaželena  pri pripravi testa